Heiligen voor iedereen

€ 15,95
Omschrijving

boek: Heiligen voor iedereen,

door R. Hamers, 15,95 € Zw W foto's

NB bij bestellen: Verzendmethode voor BOEKEN aanvinken (3,80€ ipv 6,00)

Heiligen voor iedereen

150 pag, met van elke heilige een illustratie, met een helder overzicht van het proces van zalig- en heiligverklaring door ervaringsdeskundige Mgr. S Van Calster welke reeds vele zalig/heiligverklaringsprocessen begeleidde. Tevens de meest recente ontwikkelingen rond enkele zalig- en heiligverklarings-processen van kandidaat-heiligen uit onze streken; zoals Karel de Houben die in Munstergeleen vereerd wordt, en Mgr Savelberg uit Heerlen en Ailbertus, de Stichter van Abdij Rolduc waarvan te processen tot zaligverklaring nog lopen.

Heiligenbeelden zelf kunt u in diverse gestalten zien te :

https://www.museumvaals.nl/

en kopen alhier: http://relimarkt.nl/ 

Over de inhoud

Dit boek bevat een overzicht van de meest belangrijke heiligen uit de lage landen (gezien vanuit de verering van het volk). Hierbij wordt de actuele kerkelijke heiligenkalender aangehouden.Het boekje begeleidt u door de belangrijkste heiligendagen in het jaar, met korte levensbeschrijving, afbeelding en de belangrijkste attributen of kleding waaraan men deze heilige kan herkennen. Tevens steeds de aanduiding van de patronaten: de voorspraak, hulp of bescherming (beroepsgroep) waar deze uitkomst voor moest bieden.

De lange Europese tradities van heiligen en hun verering, tot in de moderne tijd zal men als aanduiding kunnen zien van het daadwerkelijke middelaarschap tussen hemel en aarde.

Voorin treft u nog een beschrijving van het proces van Zalig- en heiligverklaring van de hand van Mgr. Stefaan van Calster die zelf betrokken is bij enkele van deze processen.

Met dank aan de Eerwaarde Drs. F. Beijk voor de taalcorrecties. Een groot aantal teksten is afkomstig van Gert de Weerd van het Heiligenmuseum te Vaals, en is aangevuld met andere bronnen zoals www.heiligen.net.

 

Over de auteur:

Rob Hamers (Heerlen, 1963) studeerde sociale      wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en   Pastoraal-theologie te Heerlen (UTP). Publiceerde in diverse media bijdragen op het gebied van spiritualiteit, politiek en alternatieve geneeswijzen.