Curcuma Longa (+ Piper nigrum)

€ 17,95
Omschrijving

Curcuma Longa - 100 caps; toegevoegd is Zwarte Peper (Piper Nigrum) dat de opname in de darmen bevorderd van curcumine.

Curcuma, met zijn antibacteriële werking, voorkomt bacteriële infecties op de wonden. Kurkuma heeft ook een lange geschiedenis van gebruik voor zijn anti-inflammatoire en antiarthritic effecten. Net als in India, wordt het gebruikt in China, Japan en Korea voor een reeks indicaties waaronder, amenorroe. Kurkuma is onderzocht voor haar cholagogous invloed op de secretie van gal, pancreas, en maagsappen. Het wordt momenteel geëvalueerd voor zijn anticarcinogenic en antimutagene eigenschappen.

 

Werking Curcuma

Talloze experimentele studies met celkweken en proefdieren hebben ontstekingsremmende eigenschappen aangetoond van curcumine. In proefdiermodellen voor reumatoïde artritis zijn naast ontstekingsremmende eigenschappen ook gewrichtsbeschermende effecten van curcumine aangetoond, waarmee curcumine beschouwd kan worden als een natuurlijke DMARD (disease modifying antirheumatic drug) en tegelijkertijd als ‘biological’.

In een recente studie uit India bij reumapatiënten, is het effect van curcumine vergeleken met het effect van diclofenac, een veelgebruikt NSAID bij gewrichtspijn door reuma of artrose.

De pilotstudie naar curcuma werd uitgevoerd door onderzoekers van het Nirmala Medical Centre in Muvattupuzha, India, en het Baylor University Medical Centre (VS).

De onderzoekers bekeken de veranderingen in disease activity score (DAS-28) bij patiënten met milde tot matig ernstige reuma. Daarnaast werden scores bijgehouden van de gevoeligheid en zwelling van de gewrichten, volgens de American College of Rheumatology (ACR)-criteria.

 

 

Hier zijn de 20 voordelen van curcuma longa voor je gezondheid

Curcuma Longa is een natuurlijk antiseptisch en antibacterieel middel, handig voor het desinfecteren van snijwonden en brandwonden. Gecombineerd met bloemkool, heeft het aangetoond prostaatkanker te voorkomen en de groei van bestaande prostaatkanker te stoppen.

Curcuma voorkomt de verspreiding van borstkanker naar de longen bij muizen.

Curcuma kan melanoom (een agressieven vorm van huidkanker) voorkomen en het zorgt er voor dat de bestaande melanoomcellen zelfmoord plegen.

Curcuma is een natuurlijke ontgifter voor de lever.

Kan Alzheimer voorkomen en de ontwikkeling van Alzheimer stagneren door “amyloïde plaques” opbouw in de hersenen te verwijderen.

Kan bij veel verschillende soorten kanker uitzaaiingen voorkomen.

Is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer die net zo goed werkt als veel andere ontstekingsremmende medicijnen, maar dan zonder bijwerkingen.

Curcuma is veelbelovend gebleken in het vertragen van Multiple Sclerose bij muizen.

Is een natuurlijke pijnstiller en een COX2 remmer. Kan helpen met de vetstofwisseling en helpt met gewichtsbeheersing. Het is al lange tijd in gebruik in de Chinese medische wereld als behandeling tegen depressie.

Vanwege zijn ontstekingsremmende werking is curcuma een natuurlijke behandeling voor artritis en reumatische artritis. Vergroot het effect van het chemo medicijn Paclitaxel en vermindert de bijwerkingen ervan. Er zijn veel belovende onderzoeken aan de gang naar de effecten van kurkuma op alvleesklierkanker. Het is aangetoond dat het de groei van nieuwe bloedvaten in tumoren stopt.

Curcuma versnelt het helen van wonden en helpt in het herstellen van beschadigde huid.

Curcuma kan helpen bij de behandeling van Psoriasis en andere ontsteking gerelateerde huidaandoeningen. aangetoond prostaatkanker te voorkomen en de groei van bestaande prostaatkanker te stoppen.

 

zie ook: http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/curcumine:_veilig_en_effectief_tegen_reuma/