Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Ashwagandha-KSM Bio 60 caps

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Ashwagandha-KSM Bio 60 caps

Ashwagandha (Withania somnifera of winterkers, een plant uit de Solanaceae familie) is een belangrijk kruid binnen de ayurvedische geneeskunde en wordt al duizenden jaren gebruikt. Withanolides zijn de belangrijkste medicinale inhoudsstoffen; ashwagandha bevat van alle planten de grootste en structureel meest diverse verzameling withanolides. Ashwagandha wordt ook wel ‘Indiase’ ginseng of ‘koninklijk kruid’ genoemd omdat de adaptogene eigenschappen van ashwagandha lijken op die van ginseng en het kruid een prominente plaats inneemt in de ayurvedische geneeskunde. Als adaptogeen verhoogt ashwagandha de niet-specifieke weerstand tegen ziekte en lichamelijke en psychische stress (acuut/chronisch). Ashwagandha heeft een brede werking, verbetert de conditie van lichaam en geest en draagt bij aan een gezond en lang leven. Het kruid gaat celveroudering tegen, is goed voor denken en geheugen en heeft onder meer stressverlagende, angstremmende, antidepressieve, neuroprotectieve, ontstekingsremmende, immunomodulerende, antioxidatieve, hormoonregulerende en spierversterkende effecten. De indicaties voor ashwagandha zijn gebaseerd op traditionele toepassingen, preklinische studies en een beperkt aantal klinische studies.

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/ashwagandha
 
Ashwagandha-KSM Bio 60 caps Indicaties:

Verbetering algehele conditie
Tegengaan veroudering (waaronder cognitieve veroudering)
Herstel na ziekte
Acute en chronische stress
Stressgerelateerde klachten en aandoeningen: angst, rusteloosheid, depressie, leer- en geheugenproblemen, slapeloosheid, nerveuze uitputting, gewichtsafname, hypertensie, OCS, maagzweer, verminderde weerstand
Verbeteren cognitie, mentale focus en geheugen
Chronische vermoeidheidssyndroom
Neurodegeneratieve aandoeningen: de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington, hiv-geassocieerde dementie
Verlaagd libido
Verminderde vruchtbaarheid (mannen)
Premenstrueel syndroom
Overgangsklachten
Sport
Spierzwakte, sarcopenie
Osteoartritis, reumatoïde artritis, jicht
Diabetes mellitus, diabetescomplicaties: angst, depressie, verlaagd libido, neuropathie, verlaagde vruchtbaarheid, hart- en vaatziekten
Bevorderen groei en ontwikkeling pubers/adolescenten
Bescherming tegen hart- en vaatziekten
Subklinische hypothyroïdie
Maagdarminfecties

Contra-indicaties

Zwangerschap en het geven van borstvoeding (vanwege het ontbreken van veiligheidsgegevens).
Gebruiksadviezen

De gebruikelijke dosering van gedroogde ashwagandhawortel (volwassenen) is circa 3 tot 6 gram per dag (extract 300-600 mg/dag). Tijdelijke inname van ashwagandha-extract in een dosering tot 1200 mg/dag is veilig.
Interactie

  Ashwagandha-KSM Bio 60 caps versterkt mogelijk de effectiviteit van radiotherapie en chemotherapie bij kanker, terwijl het bijwerkingen van deze behandelingen kan verminderen.
Leukopenie, een bijwerking van cyclofosfamide, wordt tegengegaan door ashwagandha (dierstudie).
Ashwagandha en het cytostaticum paclitaxel hebben een synergetische werking bij kanker; daarnaast gaat ashwagandha neutropenie door paclitaxel tegen (dierstudies).
Ashwagandha beschermt tegen cardiotoxiciteit van doxorubicine (dierstudie).
Ashwagandha beschermt lever en nieren tegen toxiciteit van gentamicine (dierstudies).
De (systolische, diastolische) bloeddruk kan dalen bij gebruik van ashwagandha; mensen die bloeddrukverlagende medicijnen innemen, dienen hier rekening mee te houden.
Ashwagandha gaat bijwerkingen (katalepsie, orofaciale dyskinesie) van haloperidol tegen (dieronderzoek).
Ashwagandha beschermt tegen hepatotoxiciteit van het insecticide dimethoaat, een organofosforverbinding (dierstudie)
Bij loodintoxicatie beschermt ashwagandha onder meer hersenen, lever en nieren tegen oxidatieve stress.
Ashwagandha gaat accumulatie en toxiciteit van cadmium tegen (dierstudie).
Ashwagandha verlengt pijnstilling en onderdrukt hyperalgesie (een reboundeffect) door morfine (dierstudie) en versterkt mogelijk de werking van benzodiazepines, barbituraten en andere sedativa/antidepressiva. Het is nog niet goed onderzocht of gelijktijdig gebruik van ashwagandha met dergelijke medicijnen veilig is.
Ontwenningsverschijnselen van alcohol zoals angst verminderen bij gebruik van ashwagandha (dierstudie).
Ashwagandha kan de bloedglucosespiegel verlagen. Diabetici dienen met dit effect rekening te houden.
Ashwagandha stimuleert de schildklier; mensen die schildklierhormoon innemen dienen hier rekening mee te houden.Veiligheid Ashwagandha-KSM Bio 60 caps

Dit is veilig in de aanbevolen doseringen. Het kruid wordt al duizenden jaren gebruikt in geneeskundige tradities zoals ayurveda, unani en siddha. Ashwagandha voldoet aan de eisen van een adaptogeen: het verlaagt stressgeïnduceerde schade, is veilig in gebruik, ook bij hogere doseringen en langdurig gebruik, heeft geen negatieve bijwerkingen zoals ontwenningsverschijnselen en beïnvloedt lichaamsprocessen niet meer dan noodzakelijk. Er zijn geen significante bijwerkingen bekend, afgezien van een sporadisch geval van reversibele thyrotoxicose. Mensen met hyperthyroïdie wordt daarom aangeraden goed op te letten bij gebruik van ashwagandha. Voorzichtigheid is ook geboden bij overgevoeligheid voor planten uit de nachtschadefamilie (Solanaceae).

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/ashwagandha