Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Vitamine E-8 60 softgels

€ 37,50 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Vitamine E-8 60 softgels - 

een uniek complex met alle 8 tocoferolen en tocotriënolen

De Vitamine E-8 is verbeterd in samenstelling. Er wordt een andere tocotriënolen-olie gebruikt waardoor het gehalte aan kostbare tocotriënolen per softgel hoger is geworden (van 40 naar 50 mg). Ook bevat het product meer tocoferolen, waarbij de dosering van het belangrijke gammatocoferol maar liefst is verdubbeld (van 25 naar 55 mg).

Vitamine E-8 60 softgels is uniek in zijn soort en bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit alle 8 vormen van vitamine E (tocoferolen en tocotriënolen). Een compleet, gebalanceerd vitamine E-complex van superieure kwaliteit. Voor dit product is gekozen voor grondstoffen die uitstekend opneembaar zijn en gegarandeerd voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van zuiverheid.

Tocoferolen en tocotriënolen
Vitamine E is een essentiële, vetoplosbare nutriënt die bestaat uit een familie van vier tocoferolen (alfa, beta, gamma, delta) en vier tocotriënolen (alfa, beta, gamma, delta). De tocotriënolen verschillen van de tocoferolen doordat de eerstgenoemde over onverzadigde zijketens met drie dubbele bindingen beschikken. Tocoferolen hebben verzadigde zijketens zonder dubbele bindingen. In voeding komt vitamine E voor in al deze acht vormen. In voedingssupplementen wordt echter doorgaans uitsluitend alfatocoferol gebruikt. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de andere vormen van vitamine E (zoals gammatocoferol en tocotriënolen) een belangrijke rol spelen in het behoud van een goede gezondheid en een synergetische werking hebben met elkaar. Dit unieke vitamine E-complex is dan ook op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten ontwikkeld.

Natuurlijke versus synthetische vitamine E
Synthetische vormen van vitamine E (waaronder dl-alfatocoferol, of all-rac-alfatocoferol) worden ook weleens gebruikt in voedingssupplementen, maar deze zijn minder effectief dan de natuurlijke vormen. Het is dus van belang om een voedingssupplement te kiezen met uitsluitend natuurlijke vormen van vitamine E, te herkennen aan het voorvoegsel ‘d-‘ (zoals in d-alfatocoferol) of ‘RRR-‘ (zoals in RRR-alfatocoferol). Vitamine E-8 bevat uitsluitend natuurlijke vormen van vitamine E.

Werking van Vitamine E-8 60 softgels

De symptomen van een vitamine E-tekort zijn bloedarmoede, neurologische symptomen en spierzwakte. Een vitamine E-gebrek ontstaat bijna nooit door onvoldoende inname van vitamine E, maar het komt vaak door bepaalde aandoeningen of stoornissen. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die werd ontdekt in de vroege jaren '30 van de 20e eeuw. Vitamine E is een krachtige biologische antioxidant. Antioxidanten beschermen levende cellen tegen de effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen celschade veroorzaken, hetgeen kan bijdragen aan de ontwikkeling van hart-en vaatziekten en kanker. Diverse crèmes, zalven, oliën en shampoos bevatten ook vitamine E. Het is niet bewezen dat dit bijdraagt aan een gezonde huid. Ernstige verschijnselen als gevolg van een vitamine E-tekort komen slechts sporadisch voor en zijn vrijwel altijd het gevolg van een ernstige stoornis in de opname van voedingsstoffen. Mogelijke symptomen van een vitamine E-tekort zijn bloedarmoede en hersenschade.