Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Curcumine SLCP 60 st.

€ 37,95 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Curcumine SLCP 60 capsules

met Solid Lipid Curcumin Particles voor optimale opneembaarheid

Curcumine SLCP 60 caps.

 

Werking van Curcumine SLCP:

Kurkuma tegen Alzheimer

Kurkuma is een prima middel om het geheugen aan te scherpen. In de V.S. heeft de Linus Pauling Institute (LPI) ontdekt dat geelwortel preventief werkt tegen de ziekte van alzheimer. Dit is een ziekte van de hersenen die ontstaat door de vorming van klonteringen van oligomeren. Dit vormt een soort plaque, amyloïde genaamd, in de hersens wat uiteindelijk leidt tot alzheimer. De onderzoekers van het LPI ontdekten dat kurkumine, een werkzame stof in kurkuma, ervoor zorgt dat de plaque minder wordt opgebouwd.

Kurkuma tegen chronische ontsteking

Volgens een report uit de ´International Journal of Biochemistry and Cell Biology´ uit 2009 vermindert kurkuma de kans dat ingewanden ziek worden ten gevolge van een ontsteking. Ontstekingen zijn normaal gesproken een afweerreactie van het lichaam. Het zorgt dat er meer witte bloedcellen in het lichaam worden aangemaakt die de oorzaak van de infectie bestrijden. Echter kan het zo zijn dat als de ontsteking te lang duurt er andere lichaamsdelen ziek worden van de ontsteking. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot nierziekte, astma, hoge bloeddruk, slijmbeursontsteking, artritis, dikke darmontsteking(colitis) en ontstekingen van het hartspierweefsel(myocarditis).

Kurkuma als supplement bestrijdt een aantal ziektes. Omdat het gewoon een lekker kruid is, kan het prima door de maaltijd worden gedaan. Gebakken aardappels opbakken met een beetje van dit gele poeder maakt ze extra lekker. Om de werking van verse geelwortel niet af te zwakken, kun je het ook ongebakken door een rijstgerecht doen.

 

Geelwortel: immuunsysteembooster

Kurkumina, de werkzame stof in geelwortel, kan al in hele kleine doses de antilichamen activeren zodat het immuunsysteem sterker wordt. Een gram of 2 verse geelwortel helpt om vrije radicalen in het lichaam onschadelijk te maken. Zowel het verse kruid, het droge kruid als het supplement hebben dit effect.

Kurkuma gaat kanker tegen

Leukemie, lymfeklierkanker, maagkanker, baarmoederhalskanker, borstkanker, longkanker, hoofd- en nekkanker en huidkanker worden tegen gegaan met het eten van het kruid of als voedingssupplement. Naast kurkuma als supplement kun je ook melatonine en resveratrol gebruiken als voedingssupplementen tegen kanker. Wanneer de diagnose kanker is gesteld is het eten wellicht niet meer goed genoeg. Dan wordt geadviseerd tot veel hoger geconcentreerde supplementen over te gaan. Deze kunnen prima als aanvulling bij een dieet tijdens de chemokuur. De site ´Do´s en don´ts tijdens een chemokuur geeft aan dat supplementen tegen kanker zeer goed werkzaam zijn. Overleg altijd met je behandelend arts. 

 

Meer info over Curcumine SLCP

Curcumine is de actieve stof in kurkuma, het extract uit de wortel van Curcuma longa. Er is een lange traditie in het gebruik van curcumine. Kurkuma maakt deel uit van de Indiase keuken als bestanddeel van kerrie, een traditionele smaakmaker. Sinds 1900 voor Christus wordt kurkuma al gebruikt en is wellicht een van de meest gebruikte fytonutriënten. Het wordt vaak ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering en de leverfunctie. Daarnaast kan het bijdragen aan het behoud van soepele gewrichten en een evenwichtige immuunrespons. Tot slot is het goed voor hart en bloedvaten en ondersteunt het de werking van het zenuwstelsel.

Doorbraak op het gebied van biologische beschikbaarheid van curcumine
Een bekend probleem bij standaard curcuminepreparaten is de geringe biologische beschikbaarheid. De laatste jaren is het onderzoek naar curcumine daarom met name gefocust op het verbeteren van de biologische beschikbaarheid. Recent is op dit gebied een grote doorbraak bereikt. Verdure Sciences in de Verenigde Staten heeft in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers van de gerenommeerde University of California, Los Angeles (UCLA) een elegante methode ontwikkeld om curcumine in zijn biologisch actieve vorm te laten arriveren op de plaats van bestemming, zonder voortijdig in de lever en darm omgezet te worden in inactieve metabolieten (wat wel gebeurt bij de meeste andere supplementen met curcumine). Ze hebben dit gepatenteerde ingrediënt Longvida® genoemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van SLCP™-technologie (waaraan ons product haar naam ontleent). 

SLCP-technologie
Het principe is gebaseerd op het verpakken van de curcumine in een vetachtig deeltje (Solid Lipid Curcumin Particle, afgekort SLCP) dat bestaat uit speciaal geselecteerde vetten die van nature in onze voeding voorkomen. In de darm wordt dit deeltje in zijn geheel opgenomen en met andere voedingsvetten vervoerd in chylomicronen via het lymfatisch systeem. Hierdoor wordt in eerste instantie de lever omzeild, waar normaal gesproken het grootste deel van de inactivatie van curcumine plaatsvindt. Biologisch actief curcumine zal vervolgens circuleren in de bloedbaan en op de verschillende plaatsen van bestemming terecht komen.

Curcumine SLCP 65 keer beter opneembaar
Vergelijkende studies hebben aangetoond dat curcumine-SLCP minstens 65 keer beter opneembaar is dan standaard curcumine-producten. Ook is de halfwaardetijd van dit unieke product een stuk langer. Dit geeft aan dat er met curcumine-SLCP volstaan kan worden met een (veel) lagere dagdosering. Dit heeft uiteraard veel voordelen voor de gebruiksvriendelijkheid. Niet iedereen kan nu eenmaal hoge doseringen curcumine goed verdragen en het is tenslotte makkelijker om maar één keer per dag te hoeven denken aan het innemen van een supplement.

Samenstelling per capsule (dagdosering):  
Curcumine SLCP (Longvida®) 400 mg
waarvan curcumine 80 mg

Hulpstoffen:

Stabilisatoren: fosfatidylcholine (uit sojalecithine),stearinezuur, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), vulstoffen:rijstmeel, maltodextrine, antioxidant:ascorbylpalmitaat, antiklontermiddel: siliciumdioxide

Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.