Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Cranberry-sap 1 L Bio

€ 13,50 (inclusief btw 9%)
Specificaties
EAN code 7445920831847
Omschrijving

Cranberry-sap 1 L Bio puur en ongezoet

Cranberry staat bekende om de afdrijvende werking voor wat betreft de E-coli bacterie die o.a. blaasontsteking veroorzaakt! 

NB foto kan afwijken van ons produkt (inhoud is gegarandeerd 100% Cranberry-sap)

Cranberry-sap 1 L Bio heeft een reinigend effect, waarbij de ontstekingsfactoren snel worden geneutraliseerd en afgevoerd. Naar deze invloed is wetenschappelijk onderzoek verricht, waarbij geen causaal verband is gebleken. Oftewel tot dusver kan nog niet concreet worden bewezen dat het werkelijk gunstig werkt. Toch beweren velen dat het door de stoffen zeer goede resultaten bij de aandoening heeft. Wat zit er in cranberrysap, waarmee de gezondheid kan worden ondersteund?

Inhoudsstoffen Cranberry-sap 1 L Bio

Kalium

Meest opvallende is dat het sap veel kalium bevat. Dit is de tegenhanger van natrium ook wel bekend als het normale zout. Natrium heeft een bloeddruk verhogend effect, echter kalium werkt dit juist tegen. Het zorgt er dus voor dat de gevolgen van hart- en vaatziekten worden verminderd. In 2007 is binnen een onderzoek reeds geconstateerd dat bij bevolkingsgroepen met een kalium-rijk en natrium-arm (zout) dieet weinig tot geen gevallen van hoge bloeddruk (hypertensie) voorkomen. Natrium zorgt er namelijk voor dat spierweefsels om de aderen strakker staan, waardoor het hart harder moet pompen. Dit is bij kalium niet het geval. Door meer kalium zout in te nemen in plaats van natrium zout kan een gunstige gezonde balans voor het lichaam worden gevonden. Let wel het lichaam heeft natrium nodig, echter door het tot op de helft te vervangen met kalium kan de bloeddruk aanzienlijk worden verlaagd.

Calcium

Voor het hebben van goede stevige botten, heeft het lichaam veel calcium nodig. Iedere dag worden botten afgebroken en opnieuw aangemaakt onder invloed van het botaanmaak stimulerende hormoon calcitonine en botafbraak bevorderende parathormoon. Uiteraard dient daarbij voldoende calcium aanwezig te zijn om de aanwas van geconcentreerde en sterke botten te kunnen voorzien. Daarnaast geldt dat calcium noodzakelijk is om een teveel aan zuren in het lichaam te neutraliseren. Zeker vanaf het 40-ste levensjaar neemt het zuurgehalte toe, waardoor pijnen en kwaaltjes de kop op kunnen steken. Heeft men veel stress dan neemt de spanning in het lichaam toe, waardoor het zuuraandeel extra snel kan stijgen. Bij onvoldoende calcium-inname zal meer calcium aan de botten worden onttrokken, waardoor botontkalking ontstaat. Compenseer het calciumtekort door cranberrysap in te nemen.

Magnesium

Een aanvullend belangrijke stof in de vrucht is magnesium. Het is mede verantwoordelijk voor de vorming van een stevige botstructuur, maar is daarnaast voor vele andere lichaamsprocessen noodzakelijk. Het lichaam kan dus niet zonder deze stof. Er wordt verondersteld dat het van invloed is bij een honderdtal lichaamsprocessen en dus moet je er voldoende van innemen. Dat kun je uiteraard doen middels supplementen, maar het vinden van een gezonde natuurlijke bron kan belangrijk zijn. Deze sap kan daarbij uitkomst brengen aangezien het hoge concentraties bevat.

Andere mineralen in Cranberry-sap 1 L Bio

Naast voorgenoemde zeer belangrijke stoffen bevat de bes nog andere mineraalsoorten, welke noodzakelijk zijn voor het lichaam. Denk aan:

 • fosfor voor stevige tanden, glazuur en botten;
 • jodium voor de aanmaak van schildklierhormonen (trijoodthyronine) en heeft weer invloed op de stofwisseling;
 • zwavel waarmee noodzakelijke aminozuur verbindingen worden aangemaakt;
 • ijzer om in combinatie met hemoglobine zuurstof via rode bloedlichaampjes te kunnen vervoeren;
 • mangaan voor aanmaak van botten en is betrokken bij het metabolisme;
 • koper zorgt ervoor dat ijzer aan hemoglobine wordt gekoppeld;
 • beperkte mate: zwavel en chloride.

Naast deze gezondheid stimulerende mineralen bevat het eveneens vele vitaminen.

Vitaminen in cranberrysap

Voldoende vitaminen binnenkrijgen is belangrijk voor de gezondheid. Het kan zijn dat je niet zo van fruit houdt, echter je wilt toch op een lekkere manier je portie vitaminen binnenkrijgen zonder pillen te gebruiken. In cranberrysap zitten de volgende vitaminen:

 • retinol (A) noodzakelijk voor goed werkende ogen;
 • thiamine (B1) speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in de hersenen en spieren;
 • riboflavine (B2) vormt een onmisbare schakel bij de overdracht van waterstof aan de elektronentransportketen bij de ademhaling;
 • nicotinezuur (B3) essentieel bij de energie- en eiwitmetabolisme;
 • pantotheenzuur (B5) verzorgt de stofwisseling voor vetten en koolhydraten;
 • pyridoxine (B6) balanceert natrium- en kaliumgehalte in het lichaam, waarnaast de aanmaak van rode bloedlichaampjes wordt gestimuleerd;
 • biotine (B8 of H) is noodzakelijk bij het metabolisme van vet en suikers alsmede de aanmaak van vetzuren;
 • ascorbinezuur (C) belangrijk voor uiteenlopende lichaamsfuncties en reageert ook als antioxidant

Ook interessant