Geen producten (0)
 

Shiitake BIO 60 caps

€ 22,50 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Shiitake BIO 60 caps

Naast het feit dat shiitake erg lekker is, heeft het ook een geneeskrachtige werking. De shiitake bevat vitamine B1, B2, B12 en C. Een goede vleesvervanger, de paddenstoel is immers heel eiwitrijk. Shiitakes zijn zeer geschikt voor een gezond en vetarm eetpatroon. Ze bevatten vrijwel geen calorieën en geen vetten.

Shiitake BIO 60 caps: Werking

Bloeddruk en cholesterol verlagend

De Shiitake paddenstoel heeft een positieve werking op het voorkomen van ziekten die veroorzaakt worden door cholesterol De shiitake werkt bloedzuiverend, bloeddruk en cholesterol verlagend. Een paar voorbeelden hiervan zijn onder andere: hoge bloeddruk, suikerziekten en galstenen.

Shiitake BIO 60 caps voor een verbeterd immuunsysteem

Diverse onderzoeken tonen aan dat shiitake goed werkt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Ons immuunsysteem wordt verbeterd door het eten van de shiitake. De stoffen in shiitakes zijn in staat om bij te dragen aan de genezing van ziekten die veroorzaakt zijn door virussen. Naast China en Japan, krijgt de farmaceutische industrie in het Westen steeds meer aandacht voor haar natuurlijke geneeskrachtige werking.

Shiitake BIO 60 caps en kanker

Shiitake kan helpen bij kanker. De stof Lentinan wordt sinds vele jaren klinisch gebruikt in Japan en China, waar het de levensverwachting van kankerpatiënten blijkt te verhogen (Furue 1981, Taguchi 1985). Nieuwe onderzoeken moeten nog uitwijzen of de shiitake 100% helpt bij het bestrijden van kanker.

Actieve ingrediënten

Shiitake paddenstoelen bevatten veel actieve ingrediënten. Sommigen daarvan lijken je DNA te beschermen tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand waarbij je te veel vrije radicalen (agressieve stoffen) in je lichaam hebt. Dit zorgt voor beschadigingen aan de gezonde weefsels en cellen in je lichaam, waardoor je ziek kunt worden of er vroegtijdig tekenen van veroudering optreden.

Huidveroudering
Eritadenine

Een van de nuttige stoffen in de shiitake paddenstoel is eritadenine. Deze stof kan je cholesterol verlagen en je hart en bloedvaten ondersteunen. Japanse onderzoekers ontdekten dat eritadenine supplementen bijdragen aan een verlaging van de plasma cholesterol concentratie.
Verder is shiitake uniek omdat het alle acht essentiële aminozuren bevat. Essentiële aminozuren zijn een onderdeel van eiwitten die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom is het belangrijk dat we deze via onze voeding of supplementen binnenkrijgen.

Linolzuur

Daarnaast bevat shiitake een vetzuur genaamd linolzuur. Dit zuur is een essentieel vetzuur en helpt bij het verliezen van gewicht en verkrijgen van spiermassa. Bovendien is het gunstig voor je botten en kan het voedselallergieën verminderen.

Maar dat is nog lang niet alles. Want de shiitake paddenstoel bevat nog een ander beroemd ingrediënt. Hieronder lees je er meer over.

Lentinan

Een van de bekendste en meest onderzochte actieve ingrediënten van de shiitake paddenstoel is lentinan. Dit is een type polysaccharide dat ook wel bekend staat als Bèta-D-Glucan. Een polysaccharide is een complexe koolhydraat dat bestaat uit ketens van (gezonde) suikers. Ze staan erom bekend de bloeddruk te stabiliseren en een gunstig effect te hebben op vrije radicalen (agressieve stoffen in je lichaam).

Uit onderzoek blijkt dat lentinan de schade aan chromosomen veroorzaakt door anti-kanker behandelingen kan herstellen. Bovendien vermoedt men dat lentinan het immuunsysteem stimuleert om kanker te bestrijden. Men denkt dat het maagkanker bestrijdt door te voorkomen dat enzymen in de maag en dikke darm de kanker verergeren.

Daarom denken wetenschappers dat de shiitake paddenstoel vooral gunstig is voor mensen met maag- en darmkanker. Helaas is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. Daarvoor moet er meer onderzoek plaatsvinden.